Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /mnt/www/data/nyunya311/www/wp-settings.php on line 512 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /mnt/www/data/nyunya311/www/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /mnt/www/data/nyunya311/www/wp-includes/query.php on line 61 RideGuide » Blog Archive » Mountainboard
szerző: nyunya | 2009, 03 22
 Mountainboard

Mountainboard

A már hőn áhított tavasz beköszöntével biztosan rengeteg emberben (legalábbis rengeteg snowboardosban) felmerül a kérdés, hogy mihez is fog kezdeni a pocsolyává olvadt hóemberek és az ugratók helyén legelésző tehenek láttán egy valamit magára adó és sportja iránt elkötelezett „hódeszkás”

bomb_001

A „szakirodalom” által legközelebbi sporthoz, a hullámlovagláshoz, sajnos kicsiny hazánk területén meglehetősen kevés (értsd: nulla) esély van, a gördeszkázás, bringázás, satöbbi pedig nem adja vissza ugyanazt az élményt, amit a havas lejtőkön való csúszás nyújthat.

Erre a problémára kínál fantasztikus megoldást, az első ránézésre kicsit nagynak és kicsit agresszívnek tűnő gördeszka-szerű képződmény, a mountainboard.

bomb_028

Hogy pontosan honnan és miből fejlődött ki a sport, nehéz megmondani, ugyanis alapjait talán a gördeszka képezi, viszont elterjedésében, fejlődésében nagy szerepet játszott a snowboard és talán a szörf is. A mountainboard szinte egy időben indult Angliában és az Egyesült Államokban a nyolcvanas évek vége felé, persze technikailag eltérő megoldásokkal.

Szinte márkánként különböző konstrukciókról és elnevezésekről beszélhetünk, a felhasználási területek és „szakágak” mégis majdnem mindenhol ugyanazok.

A freestyle (szabadstílus) követőinél a trükkökön van a hangsúly, legyen szó városi (street) vagy természetes (dirt, slopestyle) környezetről. A trükkök nehézsége, minősége mára beérte a már annyiszor említett snowboardot is, ugyanis láthatunk előre-, hátraszaltókat, egy lábas (one foot) ugrásokat vagy akár 1080 fokos pörgéseket is!

A nagyobb sebesség felé kacsingató jelölteknek is megvan a megfelelő játékszer, egy downhill vagy carving deszka „személyében”, mivel ezeknél az „alfajoknál” a száguldáson, illetve a minél nagyobb ívek húzásán van a hangsúly!

Az egész sport talán legszebb oldala, hogy nem feltétlenül kell hozzá a térképet böngésznünk többezres csúcsok után, ugyanis kedvenc deszkánkat használhatjuk akár a szomszéd mezőn is egy kite (sárkány) segítségével!

A fejlődés biztos jele, hogy már itthon is egyre többen ugrálnak, gurulnak, száguldanak ezekkel a deszkákkal és már saját egyesületük is van! A MagyarMountainBoardEgyesület (www.mmbe.hu) 2007ben alakult, az ország különböző területeiről érkező tagokkal, akik már versenyek és bemutatók szervezésével is letették a névjegyüket az asztalra.

bomb_017 bomb_015 bomb_073

Szólj hozzá!


5 hozzászólás »

 1. Bence Says:

  Hol lehet ijet venni??

  http://myfxadvice.com investment process

  comment-bottom
 2. Gellért Says:

  Itt kaphatsz ilyen deszkát:kiteride.hu
  mountainboarshop.hu és a reflexshop.hu-n

  comment-bottom
 3. Hodosán Krisztián Says:

  Szia. Honan lehet ijen gordeszkát venni?

  comment-bottom
 4. tom Says:

  cool

  comment-bottom
 5. Благодарю всем кто не игнорил. Всех благодарю. Особая благодарность пользователю Admin

  comment-bottom

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó hozzászólásokról. Visszakövetés (trackback) URL

Itt és most mindenki elmondhatja!